lauantai 15. maaliskuuta 2014

Retroilua

Kevät on jo pitkällä, ensimmäiset virhertävät silmut pensaassa havaittu. Kohta on siis aika kesämekkosten!

Tämä ihana vihreän ja keltaisen sävyinen retrokangas sopii kevääseen paremmin kuin porkkananenä lumiukolle. Kaava on Mekkotehtaan Riine, mutta jätin mekon hihattomaksi. Siitä tuli oikein söpöinen ja monikäyttöinen liivimekko. Tähän aikaan vuodesta menee vielä pitkähihaisen mekon kanssa, hellepäivinä voi viilettää pelkällä mekolla!

 
 Kankaassa on aivan ihanat kuviot, ei tällaisia aarteita enää taida saadakaan kuin kirppikseltä! Kangas on aikojen saatossa tainnut haalistua ikkunalla - vihreä väri oli haalistunut keskeltä kangasta ja muuttunut keltaiseksi. Mielestäni tämä luonnon oma liukuvärjäys sopi erittäin hienosti mekkoon. Leikkasin kankaan niin, että vihreä osa jäi helmaan ja kankaan vihreys häviää yläosaan tultaessa. Pääntielle valitsin myös hieman vihreämpää osaa kankaasta. Kaikkea tarpeellista jemmattavaa varten tein farkusta tukevan taskun, jonka somistin pitsillä.
 




2 kommenttia:

  1. Oi, mä oon ihan hulluna retrokankaisiin! Todella kiva mekko. Vielä en uskalla ruveta mekkoja ompelemaan, kun en tiedä kumpi on tulossa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä on kans ihan höpsähtänyt retrokankaisiin. Haalin niitä aina harvoin kun satun törmäämään ja sitten säilön kaapissa kun en raski leikata. Joskus on pakko vain karaista itsensä ja pistää ihana kangasaarre paloiksi. Lopputulos on kaiken sen tuskan arvoinen. :D

      Poista

Rrrrakastan kommenteja, joten kajautathan äänesi kuuluville!