torstai 28. marraskuuta 2013

Vanhan ajan kukkaset - pöytäliinan uudet urakuviot

Myös tähän liivimekkoon löytyi materiaali kirpparilla. Olin hankkinut kankaan jo aikaa sitten, ja siitä on tullutkin jo paljon muutakin ommeltua mm. itselleni hame ja pieni käsilaukku. Nyt jäljelle jääneestä palasta syntyi kaksi liivimekkoa. Tässä toinen mekkosista:

 
Mekossa on puuvillakanttaukset ja kiinnitys takaa napilla.

 
Lisäsin myös tapani mukaan taskut joihin pitsiä taskunsuulle. Mielestäni tästä tuli kivan hillitty, usein lasten vaatteet on meillä monenkirjavia, mikä sekin on hauskaa. Kuosin sävyt ovat jotenkin aivan ihanan herkät - värit ovat lähellä toisiaan, mutta silti sävyjä on useita ja kokonaisuus runsas mutta rauhallinen. Tämä mekko sopii erinomaisesti myös vaaleanpunaisen paidan ja sukkisten kanssa - ne kun jostain syystä miellyttää talon neitiä.

 
Alla näytiksi tämän saman kankaan hyödyntämisestä vähän vanhempaa materiaalia eli hamonen, jonka ompelin itselleni kesäksi mieheni vanhoista farkuista. Kangas näyttää kuvassa likaiselta - farkku  oli valmiiksi kuluttettu erittäin käytetyn näköiseksi, mutta se vain luo mielesetäni sopivan kontrastin hempeälle kankaalle. Tässä sain kätevästi hyödynnettyä vyötäröosan farkuista - lahkeet meni muuhun tarkoitukseen. Olen pitsin suurkuluttaja, ja siksipä lisäsin sekä helmaan että lantiolle pitsisomisteet.
 
 
 
Voisiko kesähameen tekeminen olla helpompaa?

 
Ja tyyliin sopiva käsilaukku ja eikun menoksi!

 
Ensi kesänä saadaan samistella tytön kanssa ihan täysillä!
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Rrrrakastan kommenteja, joten kajautathan äänesi kuuluville!